Πολύνεκρο τροχαίο στην Λ. Ποσειδώνος εξαιτίας παροδίου εμποδίου. Η γενοκτονία της ασφάλτου συνεχίζεται. Με ανεύθυνες και απούσες την κυβέρνηση και την δημόσια διοίκηση. Οι εργολάβοι δεν χωροθετούν κατάλληλα τα παρόδια εμπόδια, έτσι ώστε αυτά να αποτελούν την αιτία αυτοκινητικών δυστυχημάτων σε ποσοστό 40-50%(!).Οι εργολάβοι και οι αρμόδιοι υπουργοί ακάθεκτοι συνεχίζουν να διαπράττουν κακουργήματα. Ποιός θα τους σταματήσει;

Γράφει και προτείνει ο ΘΑΝ.ΤΣΙΩΚΟΣ-ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ

Tρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε κολώνα καλωδίωσης του Τραμ, στην περιοχή του Π.Φαλήρου (19/3/2011)

Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 04.38 τα ξημερώματα στην συμβολή της Λ.Ποσειδώνος με την Αχιλλέως, στο Παλαιό Φάληρο.Ενα ΙΧ αυτοκίνητο κινούμενο επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος προς Γλυφάδα, προσέκρουσε σε κολώνα καλωδίωσης του Τραμ.

Από την πρόσκρουση τρεις επιβαίνοντες τραυματίστηκαν θανάσιμα, ενώ ένας τέταρτος τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Σχετικά με τα «παρόδια στοιχεία-εμπόδια»,  στα οποία υπάγονται οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και τα διαφημιστικά στέγαστρα στάσεων αστικών συγκοινωνιών, στο Σύγγραμμα  ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ του ΕΜΠ οι καθηγητές Φραντζεσκάκης-Γκόλιας επισημαίνουν  τα εξής θεμελιώδη και σπουδαία για την ασφάλεια όλων μας στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας:(σελ.148 και επ.):
{«Αν ένα όχημα εκτραπεί από την οδό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συγκρουστεί με διάφορα είδη σταθερών αντικειμένων όπως στύλους πινακίδων σήμανσης, στύλους τεχνητού φωτισμού, δένδρα, στηρίγματα γεφυρών κ.λ.π. Η πρόσκρουση με τα παραπάνω αντικείμενα οδηγεί σε ατυχήματα, που διαφέρουν ως προς τη σοβαρότητα ενώ η συχνότητα των προσκρούσεων με κάθε είδος αντικειμένου διαφέρει ανάλογα με το είδος της οδού. Πέραν των ανατροπών τα μεγαλύτερα ποσοστά ατυχημάτων προκύπτουν από συγκρούσεις με δένδρα, στύλους παροχών κοινής ωφέλειας, τοίχους αντιστήριξης, τάφρους και οχετούς, στηρίγματα γέφυρας και στηθαία ασφαλείας.
Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι υπάρχουν πολυάριθμα σταθερά στοιχεία στις παρόδιες ζώνες, η σύγκρουση με τα οποία μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρο ατύχημα.
Η απομάκρυνση των στοιχείων αυτών από τις ζώνες αυτές αποτελεί βασική επιδίωξη. ΄Οταν πάντως κάποιο από τα στοιχεία αυτά δεν μπορεί να απομακρυνθεί τότε πρέπει να σχεδιάζεται προσεχτικά και να χωροθετείται κατάλληλα  έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται κατά το δυνατόν η πιθανότητα σύγκρουσης με αυτό σε περίπτωση εκτροπής του οχήματος και σε περίπτωση σύγκρουσης να ελαχιστοποιείται η σοβαρότητα του ατυχήματος»(!).

Το ως άνω απόσπασμα του συγγράμματος δεν αναφέρεται ρητά στις διαφημιστικές πινακίδες και τα διαφημιστικά στέγαστρα των στάσεων αστικών συγκοινωνιών διότι εκ του νόμου(ν.1604/1986 και Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας) αυτά είναι παράνομα και δεν πρέπει να τοποθετούνται στο οδικό δίκτυο της χώρας (κάθε χώρας) και εξαιτίας τους έχουν «δολοφονηθεί» στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας,  αμέτρητοι κυρίως νέοι, συνάνθρωποί μας.

Γιατί με ευθύνη της Κυβέρνησης οι εργολάβοι και κάθε ανεύθυνος «επιχειρηματίας» τοποθετούν, παρά τα διδάγματα της κοινής πείρας, της επιστήμης και της τεχνικής, τα παρόδια εμπόδια-φονιάδες όπου τους  καπνίσει;Γιατί το οδικό δίκτυο της χώρας έχει εγκαταληφθεί στο έλεος κάθε αισχροκερδούς, ιδιοτελούς, κερδοσκόπου εγκληματία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος; Με τέτοια εγκλήματα οι κυβερνώντες  θα βγάλουν την Ελλάδα από την αισχροκερδή κρίση;